Ha råd att shoppa under Singles Day

Singles Day är i Sverige en av dom största shoppinghögtiderna genom tiderna. Black Friday och julhandeln i allmänhet är dock fortfarande större än Singles Day. Men hur ska man se till att man prioriterar sina pengar rätt, och hur ska man ha råd med alla presenter, julklappar och personliga inköp som man vill ha möjlighet att köpa under shoppinghögtiderna?

Konsumtionen under shoppinghögtiderna Black Friday och Singles Day växer för varje år som går. Och det är egentligen inte speciellt konstigt. Man vill ha råd att skämma bort sina nära och kära genom att köpa hem en personlig present, boka en trevlig semesterresa eller bara bjuda sin partner på bio. Däremot är bieffekten av att vi har så många shoppinghögtider att pengarna sällan räcker till. Då hamnar många svenskar i en sits att dom antingen behöver betala sina inköp med avbetalningar eller genom att köpa sina produkter, presenter och gåvor genom att betala det på faktura som ofta har 14 dagars betaltid precis som det är när du beställer flyttstäd i valfri ort.

Ett annat utbrett alternativ för att ha råd med att köpa det du verkligen vill ge bort till din partner, vän eller kollega är att använda dig av ett kreditkort, exempelvis ett kreditkort från Remember som erbjuder dig att betala dina köp efter 56 dagar. Det betyder att du kan köpa dina presenter under Singles Day, och betala för kalaset först 56 dagar efteråt. Det är ett bra alternativ för att slippa ta ett smslån där räntan ofta kan bli ganska hög och således komma som en dyster nyhet när fakturan dimper ned i brevlådan.

Vi på Singles Day Sverige tycker att man ska shoppa ansvarsfullt och inte köpa mer än vad man faktiskt har råd med. På så sätt undviker du att hamna i obekväma situation när du inte kan betala tillbaka på dom lån eller fakturor som du fått hem för att du spenderat för mycket pengar.


Kontakta oss: kontakt@singlesday-sverige.se